Alege cu grija aparatul de aer conditionat

Economia energetica adusa, puterea aparatului si nivelul de zgomot produs sunt principalii factori de care trebuie tinut cont la achizitionarea unui aparat de aer conditionat, potrivit Ariston Thermo Romania,  unul dintre principalii jucatori ai pietei locale de profil.

„Este recomandat ca necesarul de frig al incaperii sa fie calculat de un specialist, deoarece  de acesta depinde si dimensiunea aparatului de aer conditionat. Astfel, o camera ce are intre 25 si 35 de metri patrati necesita un aparat de aer conditionat intre 9.000 si 12.000 BTU/h, in timp ce o camera cu suprafata de peste 50 metri patrati are nevoie de un aparat mai puternic, de 18.000 BTU/h sau chiar 24.000 BTU/h”, a declarat Catalin Draguleanu, Country Sales and Operations Manager Ariston Thermo Romania.

In ceea ce priveste clasa de consum, reprezentantul companiei recomanda alegerea aparatelor de aer conditionat din clase peste A, de tip inverter, deoarece acestea pot avea un consum mai mic cu pana la 40% fata de cele din clasele inferioare. Kauf.ro comercializeaza o gama diversa de aparate de aer conditionat Fujitsu, la preturi mai mici decat la celelalte magazine online de profil.

Nu in ultimul rand, una dintre functiile de care trebuie sa se tina cont la cumpararea unui aparat de aer conditionat este filtrarea aerului. Astfel, specialistii recomanda produsele ce dispun de filtre de platina ce indeparteaza bacteriile si ciupercile, prevenind astfel principalele cauze ale alergiilor. De asemenea, unele aparate de aer conditionat ofera si posibilitatea dezodorizarii prin intermediul unui difuzor de parfum, a carui aroma poate fi schimbata oricand, in functie de preferintele utilizatorului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *